Billeder

Fra 8-88 som lykkelig….

Jeg har i et andet indlæg Verdens lykkeligste skrevet om det urealistiske i at kunne måle lykke på tværs af lande. Idet jeg mener at lykke må afhænge af ens kulturelle baggrund og den livstilstand man er i på et givent tidspunkt.  Selv på et mikro-niveau, som ens eget jeg, er det umuligt at definere lykke. Lykken ændrer sig i takt med ens alder. af574-smil

 

Som 8-årig er det lykken at gå i skole, som 18-årig er det lykken at være færdig med skolen, som 28-årig er det lykken at finde sin eneste ene, som 38-årig kan det være lykken at se sine børn være blevet store, som 48-årig er det lykken stadig at være i 40’erne, som 58-årig er det lykken at være omgivet af gode venner, man har haft i årevis, som 68-årig er det lykken ikke at have ondt nogen steder og som 88-årig er det (forhåbentlig) lykken at kunne se tilbage på et lykkeligt liv. 😀

 

PS. Hvis du vil have automatisk besked, når der kommer et nyt indlæg her på bloggen, så meld dig til oppe i højre hjørne. Jeg LOVER, at du ikke bliver “spammet” ☺️

VOTEMAN… år 1964/2014

Skulle man have lavet en reklamefilm for 50 år siden, som skulle få de unge til at gå til valgurnerne, så forestiller jeg mig, at den havde set således ud:

Fire unge mennesker – to mænd og to piger. Mændene har pæne, lange bukser på og ternede skjorter med opsmøgede ærmer. Pigerne er iført lette sommerkjoler og har bare, brune ben stukket ned i et par flade sko. Scenen er en dejlig varm sommerdag – og alle fire er på cykel på vej ud af en landevej – i et typisk dansk landskab. Landevejen bugter sig i det fjerne og er omkranset af en en gylden kornmark. Man kan ligefrem mærke varmen og dufte kornet. Drengene vender sig leende om i farten og råber til pigerne: skynd jer nu, vi skal nå at stemme.

I dag definerer vores folketing dagens ungdom som hardcore pornopiger og svedige voldelige mænd. Meget tankevækkende. Jeg kan godt forstå, at man tyr til de midler, man mener er nødvendige for at fange de unge – og en del unge har også udtalt, at de synes det er en totalt sej video, så måske VOTEMAN får nogle flere til at stemme. Men man skal også tænke på, at man som “overmyndighed” er med til at fastholde den definition og på en eller anden måde også “lovliggør” den.

Begge scenarier, både år 1964 og år 2014, afspejler den måde man ser verden på –  på et givent tidspunkt – men en gang imellem bør man tænke på, hvad der kom først: hønen eller ægget?

Er det fordi vi omtaler de unge som hardcore og hårdtslående, at de bliver det – eller er det fordi de er det, at vi omtaler dem som sådan??

Jeg synes faktisk, det er en sjov video og dejligt med en anderledes måde at promovere valget på – men vi må ikke glemme at vores måde at italesætte ting på, er med til at definere dem.

Voteman2

 

Se dig dog for.!!!!!!

Nu har jeg ved flere lejligheder skrevet om, hvor meget man kan se og opleve i udlandet bare ved at dreje til venstre i stedet for at gå ligeud. Men intet gør mig mere glad end at gå rundt i min egen by København – her er så smukt og her er et godt liv. Man skal bare huske at kigge op og ud til siden og lægge mærke til det skønne i sin nærhed. For det er der – lige foran næsen på dig.

Du skal bare se dig for 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Alle billeder er fra det helt centrale København 🙂

Bonderøven og Ole Henriksen

Bonderøven

At sammenligne Bonderøven (Frank Erichsen) fra DR2 med Ole Henriksen fra USA er måske ikke en sammenligning der ligger lige til højrebenet. Men det var alligevel det der slog mig en aften hvor jeg sad og så Bonderøven. Bonderøven går ikke op i ansigtscremer eller bodylotion eller styrketræning (tror jeg ihvertfald ikke) og Ole går ikke op i at bygge sig et hus med sine bare næver, eller plukke sine egne høns, eller reparere sin egen traktor (tror jeg ihvertfald ikke), men alligevel synes jeg de to har en stor ting tilfælles: nemlig deres positive sind og glade indstilling til det hele. Det er dejligt at tænke på at to mennesker der lever to så vidt forskellige liv, trods alt har så meget tilfælles.

Jeg skrev i et tidligere blogindlæg at Ole gerne må smitte mig – det må bonderøven også 🙂

Intelligensen 1. januar…

Jeg er godt klar over, at der dagen efter nytårsaften ikke skal stilles for store forventinger til noget som helst. Men derfor behøver man ikke tale ned til min intelligens.
Så et indslag i TV-avisen hvor intervieweren var ude i det danske land og havde fundet en grillbar, hvor der var proppet med folk. “Hvordan kan det mon være?” spurgte intervieweren og “Hvorfor tror du folk kommer her i dag??”
Og den søde kineser, som var indehaver, kunne jo bare svare: “Jamen det er jo det folk vil have dagen efter nytårsaften.”
Indslag slut!

Fantastisk fantastisk…. hvilket indslag, hvilken nyhed og hvor er det vidunderligt at vide, at der ikke foregår større ting ude i verden som var vigtigere at informere os om. Ikke at jeg har noget imod små harmløse indslag, men må jeg bede om bare en lille smule mere substans – bare lidt…
Tømmermænd i Thailand

København ligger hverken i USA eller i Frankrig

Og Torvehallerne i København ligger i Danmark! Derfor ærgrer det mig at høre kommentarer som: hvorfor står de ikke og råber fra boderne som de gør i Frankrig. Eller hvorfor kaster de ikke med fisk, som de gør i Seattle…
Har du ikke været i Torvehallerne i København, så tag ind og se dem næste gang du er i byen. . De har nu ligget der et par år og det virker som om de har fundet deres “leje”. Det er spændende og ikke mindst inspirerende at gå rundt derinde. Man bliver overvældet af duften af kaffe, krydderier, friske fisk, nybagt brød, spanske tapas, hjemmelavet chokolade, franske fristelser osv efterhånden som man bevæger sig længere op ad midtergangene. Altsammen udstillet på en smuk og æstetisk måde.
Og svaret på hvorfor de ikke råber som i Frankrig eller kaster med fiskene som i Seattle er ganske enkelt at vi hverken er i Frankrig eller USA, men i Danmark og det er nu en gang ikke vores kultur.
Glæd dig i stedet over, at det er blevet så smukt et sted og nyd det for pokker nu som det er og lad eventuelt tingene udvikle sig af sig selv.
Torvehallerne krydderier

Torvehallerne
Torvehallerne

Torvehallerne grøntsager

Torvehallerne krydderurter

Torvehallerne olier

DET er god service……

wpid-20131223_142101.jpg

23. december – alt det jeg ikke nåede inden skal jeg nå i dag. Starter med at cykle til den anden ende af byen for at hente en pakke. Står i kø på posthuset i 45 minutter !!! Fortsætter til diverse supermarkeder på jagt efter lige præcis dét jeg vil have. Skal besøge en ven på hospitalet – står først i kø til den ene elevator i 1o minutter – giver op og prøver en anden elevator – efter 10 minutters venten tager jeg trappen – 11. etage – det var så den motion. Skal ind hos en elektriker også, som bestemt ikke er i julehumør – tværimod det sure løg. Burde have været på biblioteket, men orker ikke at slæbe alle pakkerne op af cykelkurven efter jeg endelig har fået mast det meste ned, så jeg fortsætter til slagteren på Kultorvet, hvor jeg har bestilt min økologiske and. KÆMPE kø, langt ned ad gaden… men det var den bedste kø jeg har stået i. Super god stemning og ikke mindst service fra slagterens side…
mens vi ventede blev der serveret helstegt pattegris og varm kakao MED whisky. Se DET kalder jeg god service….
wpid-20131223_141859.jpg

wpid-20131223_142840.jpg

Absolut intet nyt under solen :-)

“Vore dages ungdom elsker luksus. Den har dårlige manerer, foragter autoritet, har ingen respekt for ældre mennesker og snakker, når den skulle arbejde. De unge rejser sig ikke længere op, når ældre kommer ind i et værelse. Den modsiger deres forældre, skryder op i selskaber, sluger desserten ved spisebordet, lægger benene over kors og tyranniserer lærerne.”

Jeg er vild med ovenstående citat. Det er jo lige præcis sådan det er. Og det er lige præcis sådan det også var da jeg var ung, og da mine forældre var unge, og da mine bedsteforældre, oldeforældre, tipoldeforældre, tip-tip-tip osv.
Ja, det er beviseligt korrekt ihvertfald helt tilbage til 400 år f.kr (400 år f.kr!!!). Det var nemlig Sokarates som sagde det. Det er da sjovt – og trygt.
KAS635

Pengeløse Banker……helt ærligt…

72046-pengeEn pengeløs bank…… det er i sig selv et helt modsigende udtryk. Men der bliver flere og flere af dem – servicen bliver mindre og mindre – og i takt med at servicen bliver mindre, ja så stiger gebyrerne vi betaler – helt forrykt!!

I går fik jeg følgende historie fortalt af en veninde:

Hendes datter havde fået nogle penge i fødselsdagsgave. Hun ville gerne sætte disse penge i banken. Men i Dragør, hvor de bor, er der ingen filialer hvor man kan sætte penge ind. Hendes mor tilbød derfor at tage dem på arbejde, da der ligger en Danske Bank lige ved siden af:

“Goddag, jeg vil gerne sætte disse penge (kr 1400) ind på min datters konto”

“Ja, så gerne, det bliver lige 40 kr”………. “Jamen jeg skal jo sætte penge IND….”

“Det bliver stadig 40 kr” – “Jamen jeg er også kunde i jeres bank”.

“Desværre, det koster 40 kr, når du skal sætte ind for en anden person. Men du kan sætte dem ind på din egen konto og så gå hjem og overføre dem via netbank”.

 Denne episode behøver vist ikke yderligere kommentarer..