Der skal så lidt til….

Forleden morgen kørte jeg med Bus 5A ud mod Amager. En ganske almindelig mandag morgen – magen til alle de andre mandage – troede jeg…

Men det skulle vise sig, at jeg var kommet ombord i en bus med en chauffør som ikke “bare” var chauffør. Han var ikke kun mødt på arbejde om morgenen for at køre bus indtil kl blev 17. Nej, han var mødt ind med bevidstheden om, at også hans job gør en forskel. Hvad han måske ikke ved er, hvor stor en forskel, han som menneske gør.

Han var den sødeste, hyggeligste buschauffør jeg har kørt med. Han talte til os passagerer ved hvert stoppested i et toneleje og en stemme som var rent smør for øregangene. Han havde han en kommentar til en stor del af de stoppesteder vi kom forbi – han kunne noget historie om København og han delte gladeligt ud af sin viden. Små sjove kommentarer havde han også: Da vi passerede Polititorvet (hvor Nykredit ligger på modsatte side) var hans kommentar at: dette var et pudsigt torv, for på den ene side kunne man få kredit og på den anden side var det kontant afregning. 🙂

På et tidspunkt citerede han et digt, han tilfældigvis havde fundet på nettet, som handlede om bus 5A – noget med Livet er Nemt, Livet er Let… (jeg har efterfølgende forgæves ledt efter det)

Aldrig har en bus propfyldt med mennesker været så stille, som hver gang han sagde noget – alle lyttede og med jævne mellemrum blev der klappet ad ham. Samtlige passagerer der steg af bussen steg af med et smil – hvilken fantastisk start på dagen. 🙂

Nu ved jeg ikke, hvor mange mennesker der kan nå at stige af og på mellem Husum og Københavns Lufthavn en mandag morgen – men jeg gætter på, det er mange. Tænk sig hvor mange mennesker denne chauffør har rørt ved – og det ene og alene fordi, han ikke “bare” kørte bus.

Der skal så lidt til!!

Bus 5A

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.