KIGGERPIGEN

Det blev en meget forunderlig dag, som slår fast, at der er mere mellem himmel og jord.

Det er søndag og jeg skal have min ugentlige Covid-test. Som sædvanlig spadserer jeg ud til teststedet . En pænt lang gåtur på et par timer, og i dag vil jeg lytte til en podcast på turen. Jeg har ikke noget særligt ønske om, hvilken slags podcast, det skal være eller hvad den skal handle om, så jeg scroller på må og få og lander tilfældigvis på en historie i 5 afsnit, der hedder Kiggerpigen. Det viser sig at være en fortælling om en 12-årig pige, der døde under bombeattentatet på Den Franske Skole, lige før 2. verdenskrigs afslutning. En fantastisk historie, fortalt på en levende måde med gode interviews undervejs.

At historien om Kiggerpigen er blevet til, skyldes journalistens nysgerrighed efter at vide mere om et gravsted, hun ofte går forbi på Frederiksberg Ældre Kirkegård. Et gravsted for en pige, der kun blev 12 år. I stedet for et navn på gravstenen står der:

“Søde elskede eneste lille Kiggerpige”.

Hvilket tilfælde at jeg skulle vælge at lytte til noget, der er foregået helt tæt på, hvor jeg bor. Jeg kan ikke andet end at fortsætte til Frederiksberg Ældre Kirkegård efter min test, for at finde Kiggerpigens gravsted.

Jeg finder gravstedet, og mens jeg lytter til det sidste og 5. afsnit af udsendelsen, går det pludselig op for mig, at datoen i dag er d. 21. marts – præcis den samme dato Den Franske Skole blev bombarderet og Kiggerpigen døde.

Hvilket tilfælde, eller…? Hør selv historien. Jeg fandt den på DR1 podcast.♥️

15 kommentarer til “KIGGERPIGEN”

 1. Dét er for vildt, Mitzie ❤️

  Sendt fra min iPhone

  Den 21. mar. 2021 kl. 17.20 skrev (K)NowWhat :

  
  (K)NowWhat posted: ” Det blev en meget forunderlig dag, som slår fast, at der er mere mellem himmel og jord. Det er søndag og jeg skal have min ugentlige Covid-test. Som sædvanlig spadserer jeg ud til teststedet . En pænt lang gåtur på et par timer, og i dag vil jeg lytte”

  Like

 2. Hej! Hvor på kirkegården havde du held med at finde graven (cirka) – hvis du kan forklare det? Jeg lyttede til podcastet i går og ville på min gåtur i dag se om jeg kunne finde graven, men jeg det lykkedes mig simpelthen ikke – og jeg blev simpelthen så rørt af podcastet, så ville gerne slå et smut forbi. Kan du guide lidt måske, så jeg måske er heldig at kunne finde den næste gang? 🙂

  Like

  1. Kan godt forstå du vil se den. Jeg var selv forbi igen i dag. Jeg kan prøve, om jeg kan guide. Hvis du går ind ad indgangen tættest på FrBerg Have og så til venstre. Når du så er kommet igennem den første mur, mener jeg det er, så gå til højre – der er fliser. Så vil der være flisegange på venstre side. Når du er ved en flisegang, hvor du kan se i træ stå i midten af flisegangen for enden, så har du “stien”. Nede for enden, lige inden der kommer en gang på tværs, ligger Kiggerpigen på venstre side. Hun ligger under et træ, der går udover gravstenen, som er temmelig stor. Håber det hjælper og ellers, så kan jeg kigge efter nr. på graven næste gang, jeg er der og skrive det til dig 🙂

   Like

 3. Hov, jeg fik byttet rundt på navn og e-mail i mit forrige svar – kan jeg få dig til at slette, så jeg ikke figurerer med mit fulde navn? Beklager fejlen!

  Like

 4. Hej, er her nogle, der kan hjælpe en turist;-) Jeg er på ferie i København, og var i går på Frederiksberg ældre kirkegård for at finde Kiggerpigen’s gravsted, men fandt det desværre ikke. Jeg fandt grav 248a og 248b, men ikke 248. Jeg har også søgt mig frem til, at hun ligger i nærheden af Storm P figur, som jeg fandt, og her i nærheden var 248 a+b.

  Kan nogle guide mig?

  Jeg gik ind af noget, jeg tænker er hovedindgangen. Kom fra Vesterbro torv.

  Like

  1. Hej. Velkommen til Frederiksberg som turist 🙂 Kan godt forstå du vil se Kiggerpigens grav. Jeg kan forstå på en anden følger af bloggen, at der åbenbart er flere gravsteder med nr 248 … hmmm. Jeg vil ikke sige, at den ligger tæt på Storm P figuren som sådan. Men hvis du går ind ad indgangen ved kirken (næsten helt oppe ved Fr.Berg Runddel) og går igennem den første mur, drejer til højre, så er det, så vidt jeg husker, den 2. eller 3. sidste gang ned til venstre, hvor hun ligger tæt på den næste tværsti. Hun ligger på venstre side, hvis du kommer oppe fra kirken og hun ligger under et stort træ. Håber du finder hende. Mange hilsner

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.