Kaosteori bevist.

Et containerskib på tværs i Suezkanalen var en påmindelse til mig om, hvor afhængige vi, som mennesker, er af hinanden, uanset hvor i verden, vi befinder os. Episoden skabte så mange ringe i vandet, at selv helt heroppe i vores del af verden, kan vi mærke det. 

Ombord på selve skibet havde Ikea alene 220 containere, så går du og venter på en besked om, at nu er det skrivebord, du har bestilt, endelig kommet hjem, så skal du måske vente noget tid endnu. Og hvilke varer var der mon på de mere end 200 andre skibe, som ikke kunne komme forbi, men måtte ligge som én lang søslange og vente på at en lillebitte gravko fik gravet mastodonten fri.

Nu er det ikke det værste, der kan ske, ikke at få sit skrivebord til tiden, og jeg forestiller mig ikke, at man sejler med livsvigtig medicin ombord på containerskibe, men måske med udstyr, der skal bruges til at fremstille livsvigtig medicin. Jeg fantaserer bare, men det leder ihvertfald tanken hen på spørgsmålet om sommerfugleeffekten fremsat i en kaosteori i 60’erne. 

“Kan en sommerfugl, der slår med vingerne i Brasilien, starte en Tornado i Texas?”

Har du lyst til at følge min blog, så tryk gerne på linket øverst til højre . Så får du besked, når der er et nyt indlæg. Jeg lover dig, at du ikke bliver spammet. ☺️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.