At skabe sine små glæder

Min søn har evnen til at huske at glæde sig – også over ting, der virker mærkeligt. F.eks. har han mellem 4 og 6 ugers sommerferie, hvor han kan gøre, hvad han vil. Han kan vælge at blive oppe og se film hele natten, sove til kl 2 om eftermiddagen, sidde og surfe på sin computer, gå i biografen, når det passer ham – ja alt, hvad man kan ønske sig, når man ikke skal op på arbejde eller har andre forpligtelser, der ligger og venter dagen efter. Og alligevel, på trods af den frihed, så siger han hver gang, det bliver fredag: “Ahhhh så er det weekend, skøøønt”.  Og han glæder sig åbenlyst. 😄

Det har jeg da lært lidt af. Som f.eks. at sætte vækkeuret til at ringe på en fridag, bare for at kunne glædes over, at det er falsk alarm. At jeg slet ikke skal op, men bare kan sove videre.  Det virker. Der er lige det splitsekund, hvor jeg når at tænke, “Århhh jeg gider ikke stå op”, før min hjerne opdager, at det skal jeg heller ikke. Med et smil om munden, kravler jeg lidt længere ned under dynen, lægger mig om på siden og sover glad videre. 

Mit tip til de af jer, som synes det er irriterende kun at have to dage om ugen, hvor man kan sove længe – typisk lørdag/søndag er, at stå lidt tidligere op i weekenderne end du gør på dine hverdage. Så har du nemlig hele 5 dage om ugen, hvor du kan sove længe i stedet for kun to. 😄

2 kommentarer til “At skabe sine små glæder”

 1. Det er godt nok en genial veninde, jeg har!!!

  Desværre hører jeg ikke under kategorien; for jeg elsker morgenerne, hver og én. Og med alderen er det blevet dobbelt op : jeg er lykkelig over at vågne😉, men jeg kunne selvfølgelig sætte uret og så vende mig om og sove videre; så er lykken dobbelt. Win/win😊🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️

  ❤️

  Sendt fra min iPhone

  Den 7. mar. 2021 kl. 17.42 skrev (K)NowWhat :

  
  (K)NowWhat posted: ” Min søn har evnen til at huske at glæde sig – også over ting, der virker mærkeligt. F.eks. har han mellem 4 og 6 ugers sommerferie, hvor han kan gøre, hvad han vil. Han kan vælge at blive oppe og se film hele natten, sove til kl 2 om eftermiddagen, sidde”

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.