Tryghed kommer indefra….

Helt fra lille, har mit liv har været en lang forandring. Jeg er efterhånden holdt op med at forsøge at tælle, hvor mange gange jeg har skiftet adresse, men det er et stykke over de 40 gange. Jeg har også skiftet skole en del gange og det var i den tid, hvor man ikke inddrog børnene i alle livets beslutninger, men hvor de voksne var alene om at bestemme voksenting!

Selvfølgelig var jeg ked af at skulle forlade mine veninder og jeg var også for lille til at kunne overskue, at man hurtigt ville få nye venner. Men det vidste mine forældre heldigvis og de fik jo ret hver gang – lynhurtigt havde man nye bedsteveninder. Det står på ingen måde som et traume for mig at have skiftet skole eller adresse – tværtimod tror jeg på, at det i dag har rustet mig til at være indstillet på forandringer og ligefrem glæde mig til dem. Erfaringen har vist mig, at man opdager noget nyt hver gang man flytter sig – og det er ikke kun i de fysiske omgivelser man lærer nyt, men også om livet. Den største lærdom jeg har fået er, at det ikke er omgivelserne der giver mig tryghed, men at trygheden kommer indefra mig selv. Det har derfor aldrig været det fysiske, der har begrænset mig i at flytte mig.

Hvad jeg også har fået med i min bagage, er at jeg ved – at hver gang jeg åbner en ny dør, så er der en ny oplevelse. Og i min verden har jeg ikke lukket en dør for at åbne en ny – tværtimod så kan jeg, når jeg vender mig om og ser tilbage på mit liv – se en lang række af åbne døre med masser af oplevelser – både gode og dårlige – men allesammen oplevelser som jeg ikke havde fået, hvis jeg ikke havde flyttet mig.

Jeg kender et par stykker, som ikke har modet til at flytte sig, selvom drømmen er der. Det er synd for dem. Og så har jeg en veninde, som udviser det ultimative “mod” i den henseende. Hun har sagt sit job op, solgt sin bolig og drager afsted til en sydhavsø – og det er ikke fordi der står en krukke med guld og venter på hende, men det er fordi at nu skal det prøves af.

Står du og mangler modet til at springe ud i noget andet så husk at:

den største fejl man kan begå er ikke at prøve…

 

PS. Hvis du vil følge min blog, så klik på et af de to links i højre hjørne og du får automatisk besked, når der er et nyt indlæg 🙂

 

One thought on “Tryghed kommer indefra….”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.