Jobsamtale….

Det er altid spændende at gå til job interview. Her får man – forhåbentlig – en større fornemmelse af det job man søger og den virksomhed man søger jobbet i. Hvis man er til samtale i selve firmaet og har jobsamtalen med medarbejdere der allerede er ansat i virksomheden, så siger både deres fremtoning og deres måde at tale på jo også en hel del om virksomheden – eller ihvertfald om virksomhedskulturen. Det er et studie begge veje – og det synes jeg er spændende. Og så er det jo en åbenlys chance til at få lov til at tale om sig selv og fremhæve de fordele man har i forhold til jobbet. Det er ikke så tit, at der er så meget fokus på ens person og kunnen i så lang tid ad gangen. Det er da bare at nyde det 🙂
Men der er én ting der irriterer mig en lille smule – det er at man næsten lige så sikkert som amen i kirken får spørgsmålet: Hvad er din største svaghed? Det bliver formuleret på mange finurlige måder, som f.eks. hvilke sider i dig selv kan du udvikle? – eller hvor har du potentiale for forbedring? – eller hvad er din negative side?…. og sikkert en masse andre omskrivninger af det samme spørgsmål.
Jeg opfatter spørgsmålet som rettet mod ens personlighed, for kompetencerne dem kan de jo se i det CV man har sendt med.

Jeg kan selvfølgelig godt forstå at man som arbejdsgiver gerne vil vide om man er ved at ansætte en massemorder (bare for at overdrive lidt 😉 ), men kan man bruge svaret til noget? Er der mon nogen der frivilligt sidder og siger at ens største svaghed er lege med ild eller drikke sig i hegnet hver weekend. Eller hvis man svarer lidt mere jobrelateret, at man ikke er så god til at have chefer, eller at man har en kort lunte eller at man er typen der næsten altid kommer for sent.
Og jeg hader de svar som skal lyde negative, men som man i virkeligheden mener er positive. Noget i retning af … min største svaghed er også min styrke…. jeg giver ikke op før opgaven er løst.
Det er ikke svar man kan bruge til ret meget – tror jeg ikke. Jeg ville meget hellere have at man med udgangspunkt i den profilanalyse man eventuelt har foretaget får stillet nogle direkte spørgmål til det, der måske ikke er kommet så heldigt ud i forhold til det job man søger; Sådan som vi tolker den test du har foretaget så scorer du ikke særlig højt på dine sociale kompetencer, hvordan skal det forstås? Eller hvad man nu har kunne læse ud af testen. At blive udfordret på det, der er de svage sider i den situation, det ville jeg synes var en spændende jobsamtale.
Jobinterview

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.