Glæden ved det trivielle

Jeg kan godt lide at gå på møntvask! Eller “mønten” som os inkarnerede siger. Hvis du nu er én af dem der ser undrende ud og tænker, hun er da ikke rigtig klog, så kunne det måske være fordi det er længe siden du selv sidst var på et møntvask eller fordi du ikke har et lige så hyggeligt møntvaskeri som jeg har.
Mit ligger i Nyboder – det er jo i sig selv idyllisk. Om sommeren vokser der stokroser på hver side af indgangsdøren og lige ved siden af “mønten”, bor en pige på omkring 10 år, som frejdigt fortæller om sin dag, når man møder hende på gaden og gerne viser hvordan man slår vejrmøller. 🙂
Mit møntvaskeri har STORE maskiner – helt op til 20 kg, og det gør det ideelt, når man skal vaske sengetøj til mange mennesker. Når maskinen er fyldt, så er der flere muligheder afhængig af lyst og energi. Enten bruger jeg vaske-ventetiden på at løbe en tur i Kgs. Have, og er det lige ved middagstid, så hilser jeg som regel på Den Kgl. Livgarde, som med fuld musik går sin daglige tur fra Rosenborg Slot ned til Amalienborg. Det holder aldrig op med at give mig frydefulde kuldegysninger. Er jeg ikke lige i løbehumør, så går jeg hen til gode gamle Klinke – bageren på hjørnet af Kronprinsessegade, som ligger nøjagtig samme sted, som da jeg boede i kvarteret for over 30 år siden. Her kan man få Københavns lækreste økologiske brød og en god kop kaffe – den tager jeg med tilbage til Mønten og sidder på trappestenen og nyder den hvis vejret er til det og ellers på de gamle træbænke indenfor i Mønten. Her ligger der som regel en daggammel avis, man kan læse eller hvis man har lyst, slår man en sludder af med en af de andre på Mønten. Andre gange sidder jeg bare og læser mails på telefonen og får ordnet det, man nu skal ordne og sommetider har jeg en god bog med. Det er ren afslapning for mig – og jeg har for sjov taget tid på det. Når jeg er færdig med at vaske, tørre og lægge tøj sammen, der svarer til 4 maskiner i min hjemme-vaskemaskine, så er der kun gået 1 1/2 time. Så hurtigt kan jeg ikke klare det derhjemme. Det gælder om at finde glæderne selv i det der synes trivielt 🙂

PS. Hvis du vil følge min blog, så tryk på +tegnet på forsiden og skriv din mail adresse. Det er anonymt 🙂
wpid-20140209_143227.jpg

3 kommentarer til “Glæden ved det trivielle”

 1. Eksisterer dette møntvaskeri stadig? Jeg kan ikke finde info om stedet, adresse eller åbningstider på google 😳

  Like

  1. Hej. Tak for din kommentar 🙂 Ja, det eksisterer i bedste velgående. Det ligger i Borgergade – der ligger et par stykker – men mit yndlingsvaskeri ligger helt nede hvor Nyboder begynder – og om sommeren kan du som sagt kende det på stokroserne udenfor. God fornøjelse :-

   Like

 2. Hej “Klinke bageren” jeg troede det navn var gået I glemmebogen. Jeg boede I Borgergade indtil 1972. Både møntvaskeriet I Borgergade og Klinkebageren blev flittigt besøgt dengang. Søndag morgen var der altid kø langt ud på gaden ved Klinke. Sjovt at se dit foto, indgangsdøren og vinduerne blev skiftet I 1969-70 det må jo have været god kvalitet siden de stadig sidder i.

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.