9 mill Bicycles in ?????

9 mill. Bicycles in Beijing…..https://www.youtube.com/watch?v=eHQG6-DojVw

Den sang kom jeg til at tænke på forleden dag – ikke da jeg var i Beijing, men da jeg cyklede ud til ydre Nørrebro i København.
Det kan godt være at Kina tager førerpositionen på en hel masse områder, men Danmark har for længst overhalet Kina, når det gælder cyklister og det skal vi være stolte af.
Første gang jeg var i Beijing – det var dengang det hed Peking – der blev jeg helt mundlam over alle de vildt mange cykler der var på gaderne. Det var en kæmpe stor grå masse, der i adstadigt tempo snoede sig ud og ind mellem hinanden – og bilerne var meget få. Massen var grå fordi på det tidspunkt gik langt de fleste kinesere stadig i den helt ensfarvede kedelige Mao-dragt. Der var ikke særlig meget spræl i gadebilledet.
I dag er billedet noget helt andet – i dag er der 9 mill biler, der i hidsig fart snor sig ud og ind imellem hinanden – og cyklisterne er meget få. Påklædningen er blevet lidt mere farverig; størstedelen af befolkningen i Beijing har smidt Mao-dragten, til gengæld står omgivelserne for det grå og kedelige – og det pga den voldsomme forurening, som så mange biler bidrager kraftigt til. Man oplever oftere og oftere Beijing helt hyllet ind i et gråt tæppe – og det er ikke fordi det er tåget eller gråvejr, men det er simpelhen forureningen, der er så tæt, at man ofte bliver frarådet at gå udenfor og hvis man gør så er det med svidende øjne og lunger der gør ondt – jeg ved det, jeg har nemlig selv prøvet det et par gange.
Så meget desto mere glæder det mig at opleve så mange cyklister her i København. I flg. Kbh Kommunes hjemmeside så cykler københavnerne 1.270.000 km dagligt (enmilliontohundredehalvfjerdstusindekilometer!!) det svarer til at københavnerne cykler 30 gange rundt om jorden dagligt. I dag oplevede jeg nye cykelstier på vej til Nørrebro og mon ikke København er den første og måske eneste by i hele verden, der har 3-sporede cykelstier!! Jeg bliver faktisk lidt stolt af os og synes at lige præcis her kunne kineserne godt lære noget af os.

Beijing i dag: wpid-20140402_195257.jpg
København i dag: wpid-20140402_195510.jpg

2 kommentarer til “9 mill Bicycles in ?????”

 1. First off I would like to say awesome blog! I had a quick question in which
  I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to find out
  how you center yourself and clear your thoughts prior to writing.

  I’ve had a tough time clearing my thoughts in getting my ideas out.

  I truly do enjoy writing but it just seems like the first
  10 to 15 minutes are usually lost just trying to figure out
  how to begin. Any ideas or hints? Appreciate it!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.