Lykkehjulet bestemmer din tortur

Der er to ting jeg altid gør, når jeg rejser til fremmede lande. Det ene er at gå i det lokale supermarked og det andet er at læse en lokal avis,

hvis den fåes på engelsk. Begge dele er for mig en måde at afkode landets kultur på. Hvad jeg ser i supermarkedet er et helt kapitel for sig, som jeg måske kommer ind på i et andet blogindlæg.

 

Udover at avisen fortæller om hvad der er vigtigt i den del af verden jeg befinder mig i, så er det de små indlæg der giver mig ny indsigt, som overrasker mig eller i dette tilfælde chokerer mig. I avisen The Nation fra Bangkok var der i dag en lille notits om 10 filippinske politimand der var blevet suspenderet for at have indrettet deres eget fængsel hvor de, iført paryk og masker, “for sjov”  torturerede de indsatte. Og for at gøre det endnu “sjovere”, så havde de lavet en roulette som den indsatte skulle sætte i gang, så han selv bestemte hvad der skulle gøres ved ham. 30 sekunders boksning i maven eller 3 min hvor du bliver hængt op med hovedet ned som en flagermus eller 20 piskeslag og så videre i den dur. En ting er at jeg aldrig lærer at forstå hvordan nogle mennesker kan udføre tortur, men har lært at man oftest ender med at blive et produkt af det man er opdraget med og har set som det normale. Men en anden ting, det – næsten – mest rystende i den historie er, hvordan sådanne mænd er lykkedes med at blive politimænd. Og nej, jeg er ikke naiv, jeg ved det foregår over hele verden, men nu sprang det bare lige i øjnene på mig.

image

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.