BRONX, en anderledes verden..

Yes, he thought, if I can die saying, “Life is so beautiful,” then nothing else is important.”
― Mario PuzoThe Godfather

Sidder på hjørnet af Arthur Avenue og East 187, på fastlandet i USA.  Bronx ligger nemlig ikke på Manhattan, men på USA’s fastland. Det her, det er det originale Little Italy. Rundt om mig bliver der sunget, råbt og skældt ud på italiensk og de få samtaler jeg overhører på amerikansk har en kraftig “Godfather-accent”. Og duftene heroppe – nord for Central Park – er en blanding af hvidløg og cigarer. Her holder mændene stadig hof og her ryger mændene store, håndrullede cigarer og  kvinderne går klædt i stramme kjoler og højhælede sko med blodrøde læber og en skønhedsplet lige under øjet. Og når man kigger ind gennem døren på de meget italienske restauranter, får man indtryk af gamle mafiatider. Ingen tvivl om, hvem det er i flokken  de øvrige mænd viser deres respekt overfor, ingen tvivl om hvem det er, der er vor tids Don Corleone, som sidder og holder hof omgivet af mænd. Føler mig fuldstændig hensat til en anden tid.

wpid-20131027_135256.jpg wpid-20131027_123101.jpg wpid-20131027_135326.jpg

2 kommentarer til “BRONX, en anderledes verden..”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.