Malala og Eusun

Malala YouSafzai, bare 16 år og indstillet til Nobels Fredspris. Begyndte som 11-årig at blogge anonymt om det strenge Taliban-regime. Ord kan ikke beskrive hvor fuld af beundring jeg er for piger som hende – der tør og som ikke sætter sig ned og venter på at andre gør noget. At hun så samtidig fremstår som en sød, ydmyg og taknemmelig ung pige gør ikke beundringen mindre. De samme følelser har jeg for Eusun Kim, der som 11-årig tog beslutningen om at lægge sig ned for at dø, men siden hen i 9 år var på flugt sammen med sin mor og søster fra Nordkorea – 9 år med sultedød, udnyttelser og menneskehandel. Den norske Talkshow vært Fredrik Skavlan har hende til interview i samme program som han interviewer Sting og Jeanette Bonnier – en “uretfærdig” sammensætning, for når man hører på en pige som Eusun Kim og man hører om alle hendes grufulde oplevelser, så blegner alt – ALT andet.

Piger som disse to er med til at gøre verden til et bedre sted at være. RESPEKT.

Malala                                                    Eusun

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.